het Regelneefje

Het neefje is eigenlijk een nichtje. Ze heet Elisa Mutsaers, deed haar mentor op het VWO in tranen uitbarsten toen ze bleef vasthouden aan het idee om níet te gaan studeren zoals bijna al haar klasgenoten wilden, maar een secretaresseopleiding te volgen. En dat gebeurde. Een geweldige opleiding met een enorm druk programma: behalve steno in drie talen ook leren typen op een elektrische typmachine met 10 vingers en 155 aanslagen per minuut, notuleren, goede brieven schrijven, handige planningen maken, persberichten schrijven, een beetje boekhouden, etiquette volgens Amy Groskamp-ten Have en nog veel meer.

Daarna als secretaresse op het hoofdkantoor bij Shell in Den Haag aan de slag, en nog beter leren notuleren, brieven schrijven, plannen enzovoort. Maar na een overtuigend gesprek met een klasgenoot van de middelbare school tóch die baan na een jaar maar weer opgezegd, om geschiedenis te gaan studeren, het leukste vak op de middelbare school. Wat was het handig om zo snel te kunnen tikken, notuleren, brieven schrijven, plannen!

Na een aantal andere wetenschappelijke studies een eigen bedrijfje gestart, met allerlei opdrachten bij veel verschillende opdrachtgevers. En altijd kwam het tikken, plannen en schrijven van de secretaresseschool goed van pas. Het eigen bedrijf combineert film met geschiedenis en heet Film Atelier Den Haag. Omdat steeds vaker opdrachten voorbij kwamen die niets met film(geschiedenis) te maken hadden, maar wel met regelen en plannen, is het Regelneefje geboren. Het neefje woont nu in bij het Filmatelier op de Herenstraat in het centrum van Den Haag. U bent van harte welkom om eens kennis te komen maken!